Ha elutazol, el vagy utazva

Mindjárt jövünk

Közép-ázsiai útikalauz mazochistáknak - avagy így tuti nem fogsz utazni

dsc_0293.JPGA Google a "Mi kell a tökéletes nyaraláshoz?" keresésre egy rakás tippet és ötletet ad nekünk, de ugyan ki keresne rá arra, hogy hogyan lehet a legkevesebb kényelemmel utazni? Meg egyáltalán miért utazna valaki pont így a Magyarországról világvégének tűnő Kazahsztánba és Kirgizisztánba? Nem lenne jobb inkább a spanyol tengerparton, egy légkondis hotelban punnyadni? Megannyi kérdés, de a rekordhosszúságú cikkben mindenre megadom a választ.

Tovább olvasom
2017\03\02 VigoczkiM 2 komment

Kincs, ami van: Tonga szigete

A trópusok korántsem szomorúak

Ha megkérdi valaki tőlem, hogy melyik a legkülönlegesebb ország, ahol voltam, a válaszom egyértelműen Tonga. Pedig az égvilágon semmi különös dolog nem történt, mikor ott voltam, csupán örülök neki, hogy ott lehettem. A Csendes-óceánban, a semmi kellős közepén, amire a földi paradicsom jelző korántsem túlzás.

img_9528.JPG

Tovább olvasom

Egy hónap alatt az Egyenlítőt

Első megálló: Tajvan

 Milyen gyorsan letelt ez az egy év, nem? Nekünk legalább is, mint ha csak tegnap lett volna mikor kint aludtunk a templom kertben egy szeles éjszaka, almát szedtünk a harmatos napfelkeltében vagy éppen kikászálódtunk a fejtetőre állított kocsinkból. Ez idő alatt aki követett minket, tudja, hogy nem fényképeztünk sokat. Csak ha tényleg muszáj volt. Inkább a régi értéteket valljuk és megéljük a pillanatot. 

"Lehet, hogy egy kép többet mond ezer szónál, de egy elmesélt történetnél te adod a színeket!"

                                                                                                                     Harangozó Koelho

Mátéval úgy határoztunk, hogy felhasználjuk a kiérkezéskor vásárolt return jegyeket. Már a haza indulás napja előtt pár nappal összeköltöztünk megint. Meg voltak a bepótolatlan beszélgetések és kellőképpen elbúcsúztunk a szigettől. Este nyolc órakor szállt fel a gép. A cirka háromezer kilométerrel lévő Ausztráliban este hét óra ötven perckor szálltunk le. Bocs időutazás, hogy mondtad?

Tovább olvasom