Ha elutazol, el vagy utazva

Mindjárt jövünk

Az szovjet játékautomatákat, ész, nem érted

Szovjet - játék - automaták múzeuma. Mikor meghallottam, hogy van ilyen, azonnal rohantam megnézni és kipróbálni. Valamiért sokkal jobban felkeltette az érdeklődésemet, mint bármi más Moszkvában.

1212.jpg

Tovább olvasom
2017\03\02 VigoczkiM 2 komment

Kincs, ami van: Tonga szigete

A trópusok korántsem szomorúak

Ha megkérdi valaki tőlem, hogy melyik a legkülönlegesebb ország, ahol voltam, a válaszom egyértelműen Tonga. Pedig az égvilágon semmi különös dolog nem történt, mikor ott voltam, csupán örülök neki, hogy ott lehettem. A Csendes-óceánban, a semmi kellős közepén, amire a földi paradicsom jelző korántsem túlzás.

img_9528.JPG

Tovább olvasom

Egy hónap alatt az Egyenlítőt

Első megálló: Tajvan

 Milyen gyorsan letelt ez az egy év, nem? Nekünk legalább is, mint ha csak tegnap lett volna mikor kint aludtunk a templom kertben egy szeles éjszaka, almát szedtünk a harmatos napfelkeltében vagy éppen kikászálódtunk a fejtetőre állított kocsinkból. Ez idő alatt aki követett minket, tudja, hogy nem fényképeztünk sokat. Csak ha tényleg muszáj volt. Inkább a régi értéteket valljuk és megéljük a pillanatot. 

"Lehet, hogy egy kép többet mond ezer szónál, de egy elmesélt történetnél te adod a színeket!"

                                                                                                                     Harangozó Koelho

Mátéval úgy határoztunk, hogy felhasználjuk a kiérkezéskor vásárolt return jegyeket. Már a haza indulás napja előtt pár nappal összeköltöztünk megint. Meg voltak a bepótolatlan beszélgetések és kellőképpen elbúcsúztunk a szigettől. Este nyolc órakor szállt fel a gép. A cirka háromezer kilométerrel lévő Ausztráliban este hét óra ötven perckor szálltunk le. Bocs időutazás, hogy mondtad?

Tovább olvasom

Családi hangulatot kérnék elvitelre!

"SZ" a köbön: Szenteste, Szilveszter, Szörf

           Mikor februárban megérkeztünk, már foglalkoztatott a gondolat milyen érzelmek fognak cikázni bennem decemberben, tíz hónapja távol a családtól, barátoktól és az otthontól. Utazás alatt könnyű volt megfeledkezni erről, de az utóbbi időben rohamosan közeledett a várva nem várt időpont.

Tovább olvasom
2015\11\23 SzilPeti 3 komment

Vidéki idill

 Új-Zéland egy mezőgazdasági ország, sokan dolgoznak a mezőgazdaságban, az első telepesek is farmerként kezdték el az életüket és erre máig büszkék a helyiek. Egyáltalán nem kapcsolódik negatív jelentés a farmer kifejezéshez. Szóval egy farmon dolgozni az egyik legújzélandibb dolog, amit csinálhatunk, és a farmokon állítólag egész jól lehet keresni, és szinte mind lenyűgöző környezetben van,   ezért elkezdtem keresni egy ilyen állást. dscn0103_1.jpg

Tovább olvasom